muttliv.blogg.se

#feminism #kvinnokamp #klasskamp #patriarkathat #krossanormen

Sverige Sverige älskade vän

Kategori: Allmänt

Gårdagens val är för alla antirasistiska parier - röda som gröna, blåa som rosa - en stor besvikelse och sorg. SD är numera Sveriges tredje största parti. Dem har mer än fördubblat sin makt sedan förra valet, och risken är även att deras makt kommer att påverka den nya regeringen och fälla den. Vilket är det absolut sista vi vill ska hända..
 
Anledningen till varför ett rasistiskt parti växer som det gör just nu tror jag har en stark anledning - vi har i åtta år haft en regering som inte har tagit ansvar för de sjuka, för dem som tjänar minst, för dem som saknar utbildning och för dem som bor på orter där bostäder bommas igen och jobben regnar bort. Det kan tyckas hårt att skylla SDs frammarsh på regeringen Reinfeldt, speciellt eftersom han har tagit ett starkt avstånd från SD och Jimmie Åkesson. Men vi måste fejsa faktan - Reinfeldt har försökt med utfrysningstaktiken och på så sätt inte påvisat på något sätt för SDs väljare att SDs alternativ inte är det fungerande alternativet. Vi måste nu visa för dessa 13 % att vi hör att vi behöver en förändring, och att vi har det rätta och långsiktiga sättet att komma dit. Vi måste låta SD tala men vi måste tala högre, starkare och framförallt : tydligare.
 
Idag lämnar vi åtta år av utförsäkringar, utförsäljningar, privatiseringar, klassfavorisering, sjunkande skolresultat, arbetslöshet och hopplöshet bakom oss. Idag börjar vi bygga upp Sverige igen, och den trygghet och värme vi en gång hade i detta landet. Rasisterna försvann inte detta valet, men med väl spelade kort så kommer dem att göra det om 4 år.
Kommentera inlägget här: